Tools


Sitemap

Sitemap

Autoimmune sygdomme

Tidlig opdagelse af autoimmune sygdomme er kritisk for at sikre tidlig behandling samt  forebygge udviklingen af invaliderende tilstande. Siemens tilbyder klinikere redskaberne til at håndtere diagnostik og overvågning af autoimmune sygdomme.

En autoimmun sygdom er en tilstand, som opstår når immunsystemet ved et fejl angriber og ødelægger sundt kropsvæv. Der findes mere end 80 forskellige typer af autoimmune sygdomme.

Nomalt vil immunsystemets hvide blodceller hjælpe med at beskytte kroppen mod skadelige substanser kaldet antigener. Eksempler på antigener kan være bakterier, vira, giftstoffer, cancer celler, samt blod eller væv fra et andet menneske eller dyr. Immunsystemet producerer antistoffer, som ødelægger disse skadelige substanser.

I en patient med en autoimmun sygdom kan immunsystemet ikke kende forskel på sundt kropsvæv og antigener. Det medfører en immun-reaktion, som ødelægger normalt kropsvæv. Denne reaktion er en hypersensitiv reaktion, som svarer til reaktionen ved allergiske lidelser.

Kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0001819/

Var denne information nyttig?
Tak for dit svar
Vi har registreret et tal og/eller et '@' symbol i din kommentar. Kontakt os venligst ved at bruge E-mail formularen.

Note: to get a direct personal response, please contact us via our email form.

Mange tak